La data de 31 martie 2016 stadiul proiectului este :

Proiectul a inclus trei contracte de prestări servicii și treisprezece contracte de furnizare de echipamente, utilaje și autospeciale, după cum urmează:

Auditul proiectului
Valoarea acestui contract a fost de 3.400 lei fără TVA, contractant: SC Expert AM Audit SRL, data începerii contractului fiind 17.12.2014.

Machetare și difuzare a 12 comunicate de presă
Contractul, cu o valoare de 5.400 lei fără TVA, a demarat în 09.12.2014 și a fost implementat împreună cu SC Publimedian SRL.

Servicii privind publicitatea proiectului
Contractul cu o valoare de 7.139,46 lei fără TVA, a început la data de 23.01.2015. Acesta fost implementat împreună cu SC Prosim Media & Publicity SRL.

Contori apă și module radio cu citire la distanță
S-au atribuit și s-au implementat două acorduri cadru, împreună cu S.C. FLUID GROUP HAGEN S.R.L. în cadrul carora s-au achiziționat un numar total de 52.036 contori apă rece cu citire la distanță și 20.323 module radio. Valoarea totală realizată a celor două acorduri cadru a fost de 28.214.651,75 lei fără TVA.

Stand automat de verificat contori apă (1 unitate) și contori electromagnetici ( 190 unități)
Contractul a fost atribuit și implementat împreună cu S.C. FLUID GROUP HAGEN S.R.L. Valoarea totală a contractului a fost de 1.256.931,00 lei fără TVA.

Instalații de preparare a soluției de hipoclorit de sodiu – 2 unități
Contractul a fost atribuit și implementat împreună cu S.C. SIALCO TRADING S.R.L..Valoare totală a contractului a fost de 534.697,34 lei fără TVA.

Autocisterne – 2 unități
Contractul a fost atribuit și implementat împreună cu S.C. GRADINARIU IMPORT EXPORT S.R.L. Valoarea totală a contractului a fost de 652.820,00 lei, fără TVA.

Autolaborator - unitate mobilă pentru detectare pierderi apă – 2 unități
Contractul a fost atribuit și implementat împreună cu S.C. EE TEST S.A.. Valoarea totală a contractului a fost de 1.648.999,00 lei fără TVA.

Autocurățitor simplu – 2 unități
Contractul a fost atribuit și implementat împreună cu furnizorul SC LEADER ECO S.R.L. Valoarea totală a contractului a fost de 1.100.000,00 lei fără TVA.

Autovidanja – 3 unități
Contractul a fost atribuit și implementat împreună cu furnizorul SC LEADER ECO S.R.L. Valoarea totală a contractului a fost de 1.430.000,00 lei fără TVA

Autocurățitor combinat – 2 unități
Contractul a fost atribuit și implementat împreună cu furnizorul S.C. AJG TRUCKS &TRAILERS S.R.L.. Valoarea totală a contractului a fost de 2.150.000,00 lei fără TVA.

Incărcător frontal - 1 unități și buldoexcavatoare – 3 unități
Contractul a fost atribuit și implementat împreună cu S.C. TERRA ROMANIA S.R.L.. Valoare totală a contractului a fost de 1.392.111,80 lei fără TVA.

Autotractor cu încărcător frontal și retroexcavator – 1 unitate
Contractul a fost atribuit și implementat împreună cu S.C. AJG TRUCKS & TRAILERS S.R.L.. Valoarea totală a contractului a fost de 196.750,00 lei fără TVA.

Echipament transport nămol – 1 unitate
Contractul a fost atribuit și implementat împreună cu S.C. HIAROM INVEST S.R.L.. Valoarea totală a contractului de furnizare a fost de 534.465,00 lei fără TVA

Echipament încărcare, transport, împrăștiat nămol în agricultură – 1 unitate
Contractul a fost atribuit și implementat împreună cu S.C. AJG TRUCKS & TRAILERS S.R.L.. Valoarea totală a contractului a fost de 311.500,00 lei fără TVA.

Departamentul de Implementare a Proiectului

Pentru informații suplimentare privind implementarea acestui proiecti vă puteți adresa Departamentului de Implementare a Proiectului (DIP) din cadrul societății Apa Canal Galați.

Persoane de contact:

Condurache Carmen - manager DIP;
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; telefon: 0236 473 365;

Batog Laura - Ofiter Relatii Publice;
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; telefon: 0236 473 365;

Ce este POS Mediu?

Programul Operational Sectorial Mediu (POS Mediu) este documentul care stabileste strategia de alocare a fondurilor europene pentru sectorul de mediu, in Romania, in perioada 2007-2013.

Programul a fost aprobat de Comisia Europeana în data de 11 iulie 2007.

Bugetul total al POS Mediu este de aproximativ 5,6 miliarde Euro, din care 4,5 miliarde Euro reprezinta finantare nerambursabila a Uniunii Europene si peste 1 miliard Euro reprezinta contributia nationala.

Programul a fost elaborat de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, in calitate de Autoritate de Management pentru POS Mediu (AM POS Mediu).

Pe ce perioada se desfasoara POS Mediu?

Perioada de aplicare a programului este 2007-2013, dar obiectivele sale urmaresc nevoile de dezvoltare ale Romaniei si dupa anul 2013, prin realizarea de investitii ce pun bazele dezvoltarii durabile in infrastructura de mediu.

Puteti gasi textul complet al acestui document de programare la adresa http://www.posmediu.ro/prezentare.

Ce e Axa Prioritara 1?

Aceasta Axa finanteaza sectorul de apa/apa uzata va beneficia de cea mai mare parte din fondurile europene alocate Programul Operational Sectorial Mediu (POS Mediu) (60%).

Investitiile au in vedere extinderea/modernizarea retelelor de apa si canalizare, construirea/modernizarea statiilor de tratare a apei potabile si a statiilor de epurare, precum si cresterea calitatii serviciilor publice de apa si canalizare, in conditiile unor tarife acceptabile pentru populatie.

Pentru acest sector sunt finantate proiecte mari de infrastructura, care acopera mai multe localităti la nivel regional/judetean si care vor aduce o contributie importanta la conformarea cu standardele europene de mediu si vor avea un impact considerabil la dezvoltarea comunitatilor respective.

Aceasta abordare urmareste atat cresterea eficientei costurilor de investitii (prin realizarea de economii la scara), cat si a costurilor de operare a obiectivelor de investitii nou create.

Beneficiarii proiectelor sunt Companiile Regionale de Apa.

Proiectele au fost selectate avand ca baza obiectivele de realizare a angajamentelor de aderare pentru sectorul apa, continute in Planurile de Implementare si luate in considerare la elaborarea Planurilor judetene pentru apa/apa uzata (o lista indicativa a proiectelor se poate gasi la adresa http://www.posmediu.ro/axa_prioritara_1(1491).html ).