Beneficiari

Proiectul vizează eficientizarea serviciilor de exploatare și întreținere a sistemelor de distribuție apă și canalizare la nivelul ariei de operare a operatorului regional Apă Canal Galați ca urmare a implementării proiectului de "Reabilitarea și extinderea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Galați" cod CCI 2011 RO 161 PR 003, cu finanțare prin Programul Operațional Sectorial POS Mediu 2007-2013. Ca și beneficiari ai acestui proiect, vor fi următoarele aglomerări, respectiv localități:

  •  Aglomerarea Galați (municipiul Galați);
  •  Aglomerarea Tecuci (municipiul Tecuci);
  •  Aglomerarea Liești (comunele Barcea, Drăgănești, Ivești, Liești, Umbrărești);
  •  Aglomerarea Târgu Bujor (orașul Târgu Bujor);
  •  Aglomerarea Pechea (comunele Cuza Vodă, Pechea, Slobozia Conachi);
  •  Comuna Cosmești
  •  Aglomerarea Sendreni
  •  Aglomerarea Beresti
  •  Aglomerarea Movileni

Departamentul de Implementare a Proiectului

Pentru informații suplimentare privind implementarea acestui proiecti vă puteți adresa Departamentului de Implementare a Proiectului (DIP) din cadrul societății Apa Canal Galați.

Persoane de contact:

Condurache Carmen - manager DIP;
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; telefon: 0236 473 365;

Batog Laura - Ofiter Relatii Publice;
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; telefon: 0236 473 365;

Ce este POS Mediu?

Programul Operational Sectorial Mediu (POS Mediu) este documentul care stabileste strategia de alocare a fondurilor europene pentru sectorul de mediu, in Romania, in perioada 2007-2013.

Programul a fost aprobat de Comisia Europeana în data de 11 iulie 2007.

Bugetul total al POS Mediu este de aproximativ 5,6 miliarde Euro, din care 4,5 miliarde Euro reprezinta finantare nerambursabila a Uniunii Europene si peste 1 miliard Euro reprezinta contributia nationala.

Programul a fost elaborat de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, in calitate de Autoritate de Management pentru POS Mediu (AM POS Mediu).

Pe ce perioada se desfasoara POS Mediu?

Perioada de aplicare a programului este 2007-2013, dar obiectivele sale urmaresc nevoile de dezvoltare ale Romaniei si dupa anul 2013, prin realizarea de investitii ce pun bazele dezvoltarii durabile in infrastructura de mediu.

Puteti gasi textul complet al acestui document de programare la adresa http://www.posmediu.ro/prezentare.

Ce e Axa Prioritara 1?

Aceasta Axa finanteaza sectorul de apa/apa uzata va beneficia de cea mai mare parte din fondurile europene alocate Programul Operational Sectorial Mediu (POS Mediu) (60%).

Investitiile au in vedere extinderea/modernizarea retelelor de apa si canalizare, construirea/modernizarea statiilor de tratare a apei potabile si a statiilor de epurare, precum si cresterea calitatii serviciilor publice de apa si canalizare, in conditiile unor tarife acceptabile pentru populatie.

Pentru acest sector sunt finantate proiecte mari de infrastructura, care acopera mai multe localităti la nivel regional/judetean si care vor aduce o contributie importanta la conformarea cu standardele europene de mediu si vor avea un impact considerabil la dezvoltarea comunitatilor respective.

Aceasta abordare urmareste atat cresterea eficientei costurilor de investitii (prin realizarea de economii la scara), cat si a costurilor de operare a obiectivelor de investitii nou create.

Beneficiarii proiectelor sunt Companiile Regionale de Apa.

Proiectele au fost selectate avand ca baza obiectivele de realizare a angajamentelor de aderare pentru sectorul apa, continute in Planurile de Implementare si luate in considerare la elaborarea Planurilor judetene pentru apa/apa uzata (o lista indicativa a proiectelor se poate gasi la adresa http://www.posmediu.ro/axa_prioritara_1(1491).html ).